This page is hosted for free by cba.pl, if you are owner of this page, you can remove this message and gain access to many additional features by upgrading your hosting to PRO or VIP for just 5.83 PLN.
Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl
megazonepeak.cba.pl

Download Artikel Bencana Alam

Download Artikel Bencana AlamAverage ratng: 4,5/5 7755 reviews

Emas Penyelamat Bencana Kewangan . Bulan lepas harga 1 dinar serendah RM5. RM5. 95. Siapa yang beli bulan lepas, dah boleh jual dan dapat untung.

Kalau beli untuk dapat untung TUNAI, jual sekarang dan dapatkan untung dulu. Selagi tak jual, memang tak akan merasa untung. Jangan tamak sebab tak siapa tahu “how high is high”.

List of available content in DARUSSYIFA' ONLINE:

Kalau dah “high”, jual jer dulu. Jangan tunggu harga paling tinggi. Kalau ada rezeki, beli balik bila harga emas turun. Gunakan teknik sebagaimana dalam artikel saya “Teknik Mengambil Untung Pelaburan Emas”. Walaupun harga emas naik, saya jenis beli dan simpan jer. Saya lebih suka harga emas turun sebab saya jadikan emas sebagai pelindung kekayaan.

Bila harga emas turun, maksudnya kita boleh tambah simpan emas lebih banyak. Kalau orang tahu emas dan sejarah matawang, dia akan takut simpan kekayaan dalam bentuk duit kertas (dan aset kertas yang lain termasuk saham dan unit trust). Risiko duit kertas jauh lebih besar berbanding risiko menyimpan emas. Duit sebenar adalah emas, bukan duit kertas yang kita pakai hari ini.

Hakikatnya, duit kertas nilainya pada emas, bukan emas nilainya pada duit kertas. Risiko Besar Simpan Aset Kertas. Duit kertas yang kita pakai hari ini asalnya adalah VOUCHER mewakili emas. Tapi sejak Perjanjian Bretton Wood ditamatkan pada 1. Presiden US Richard Nixon, duit kertas tak ada kena mengena lagi dengan emas.

Download Artikel Bencana Alam

Gempa bumi dan Tsunami Aceh 2004 terjadi begitu dahsyat. Apa penyebab gempa bumi tersebut dan bagaimana bisa menimbulkan tsunami yang sangat tinggi?

Download Artikel Bencana Alam

Amerika dengan secara rasminya putuskan hubungan antara emas dan duit kertas US Dollar. Jadi kalau berlaku apa- apa yang menjejaskan kestabilan ekonomi negara atau dunia, penyimpan duit kertas akan lingkup dulu. Cuba kaji balik apa berlaku masa Krisis Kewangan Asia tahun 1. Ringgit Malaysia jatuh lebih 5. Daripada RM2. 5. 0 untuk USD1 kepada RM4. Memang betul duit yang kita simpan dalam bank nombornya kekal, tapi kuasa belinya dah hilang separuh. Orang luar boleh beli kekayaan negara kita dengan separuh harga jer masa tu.

Kumpulan artikel terkait Mystery of Indonesia dari berbagai sudut pandang. Contoh Surat Perjanjian Kerjasama Usaha Perdagangan. Yang bertanda tangan di bawah ini : Nama : Michael Alvin Sutiyono. Zambia Menghadapi Perubahan Iklim. Dalam sebuah seminar di Lusaka, Wakil Menteri Pariwisata dan Sumber Daya Alam Zambia, Todd Chilembo berbicara tentang.

Ringgit Malaysia sekitar RM2. USD1 sebelum krisis kewangan. Ringgit Malaysia pernah tersungkur hingga RM4. USD1 ketika gawat 1.

Tapi sesiapa simpan emas, kekayaan mereka tak terjejas pun kalau berlaku ketidakstabilan begitu. Ringgit jatuh, harga emas naik. Animal Attack Video Free Download. US Dollar jatuh, harga emas lagi naik. Dan lepas tahun 1. Tun Dr Mahathir sedar sistem duit kertas sangat tidak adil dan menyarankan DINAR EMAS sebagai alat tukaran dagangan antarabangsa. Dan tahun 2. 00. 0 baru Bank Negara keluarkan syiling emas pertama negara yang dinamakan “Kijang Emas“.

Emas Sebagai “Wealth Protection”Jadi bagi saya, beli emas sekadar “buy low sell high” tu bersifat sementara jer. Kuasa sebenar emas jauh lebih besar dari itu.

Negara- negara kuasa besar dunia jadikan emas sebagai rizab terbesar negara dan tak pernah risau harga emas jatuh, sedangkan negara- negara kecil macam Malaysia simpan kertas hijau (US Dollar) sebagai rizab terbesar negara. Bila berlaku ketidakstabilan ekonomi negara atau dunia, negara kecil akan lingkup dulu sedangkan negara besar yang ada rizab emas senang bangkit semula. Itulah yang dimaksudnya emas sebagai “WEALTH PROTECTION”. US adalah penyimpan emas terbesar dunia. US disimpan dalam bentuk emas.

Ini berdasarkan senarai World Gold Reserve. Sedikit sejarah tentang duit kertas. Tahun 1. 94. 4 lepas perang dunia ke- 2, negara- negara dunia buat perjanjian untuk mewujudkan sistem kewangan antarabangsa baru yang dinamakan Perjanjian Bretton Woods. Dalam perjanjian tu, US Dollar dijadikan mawatang antarabangsa dan ditetapkan nilainya USD3. Maksudnya, USD3. 5 adalah VOUCHER untuk ditukar dengan 1 oz emas dalam simpanan US. Tapi bila ekonomi US tertekan lepas lalui peperangan yang panjang dengan Vietnam (1.

US putuskan hubungan US Dollar dengan emas bagi membolehkan US mencetak duit kertas . Kalau dulu, duit kertas tak boleh dicetak melebihi rizab emas yang mereka ada. Semasa US Dollar disandarkan kepada emas, duit kertas US tertulis “redemable in gold on demand at the United States Treasury, or in gold or lawful money at any Federal Reserve Bank”. Maksudnya, duit ini adalah voucher emas. Duit sebenar hakikatnya adalah emas. Duit Kertas Adalah Voucher Emas. Bila emas dan US Dollar dah tak ada kena mengena, itu peluang US manipulate duit kertas mereka.

Kalau sesebuah negara cetak duit sesuka hati, maka akan berlaku hiper inflasi, tapi US Dollar tak berlaku begitu sebab ia digunakan untuk dagangan antarabangsa. Jadi seolah- olah US boleh beli kekayaan kita dengan hulurkan kertas hijau US Dollar sahaja yang dia sendiri cetak tanpa disandarkan kepada aset fizikal yang sebenar.

ILMU PENGETAHUANSITUS WEB BELAJAR ONLINE - WWW.

Ratusan Buku Gratis Siap Download. Ratusan buku Gratis siap Download, Buku dengan berbagai topik tersedia di halaman ini, buku agama, buku motivasi & pengembangan diri, Novel, Kisah Nyata, Manajemen, Bisnis, Keuangan, Politik, Intelijen, dll.

Silahkan Klik Pada judul atau Pada Gambar. Semoga Bermanfaat.

Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber ilmu, menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu musiknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu dasar kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kesuksesan, menyediakan waktu untuk bercanda kerana bercanda itu akan membuat selalu muda dan menyediakan waktu beribadah kerana beribadah itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa. Hari ini Anda adalah orang yang sama dengan Anda di lima tahun mendatang, kecuali dua hal: orang- orang di sekeliling Anda dan buku- buku yang Anda baca. Charles . Para pakar pembangkit motivasi seperti Tom Hopkins, Anthony Robbins, dan Brian Tracy tidak pernah meluputkan kesempatan untuk mengaitkan bagaimana buku dapat membuka mata mereka akan apa yang mungkin terjadi. Ini karena semakin banyak anda membaca tentang kehidupan dan tindakan orang yang sukses, semakin mungkin anda dapat melintasi rintangan yang lebih tinggi. Tom Butler- Bowdon.

Para pemimpin adalah para pembaca. The leaders are readers. SOURCE : PUSTAKA NAQS DNANb. Maaf, Karena ini adalah file lama di blog saya tersebut, mungkin ada satu dua Link yang sudah terhapus, silahkan untuk memilih buku yang lain. Masih ada puluhan pilihan dari buku pilihan yang siap untuk anda pilih.

Selamat memilih....===========================. RELIGI, SPIRITUAL.